Bosc

Una xarxa de rutes i corriols on alguns espontanis deixen marques i senyals naturalment efímeres, ens endinsa en el gran bosc que ens envolta. Un ecosistema de gran complexitat i una rica biodiversitat fa que els visitants es vegin atrets per la seva màgia i els seus misteris. Les cotes locals es visiten, a peu o amb bicicleta, amb una exigència física mitjana i a mesura que augmenta el desnivell amb el mar, algunes vistes ofereixen amplituds paisatgístiques que normalment trobem a major alçada.

Bosc

En endinsar-nos en els boscos tancats veiem que aquella amplitud és ara un clarobscur entre allò què mirem i el que som capaços de veure. El sol, que alimenta sobretot les fulles del roure, l’alzina i el faig, imprimeix capes i capes d’ombres sobre la magnífica arquitectura de fusta; serena companyia que ens ajuda a fixar-nos en els detalls d’una creació sofisticada i bella. Un sotabosc divers en espècies arbustives i herbàcies, que proporcionen refugi i aliment a nombroses formes de vida.

Quasi 500 ha. del municipi formen part del Parc Natural de la Zona Volcànica de La Garrotxa, el millor exponent de paisatge volcànic de la península Ibèrica, amb 40 cons i més de 20 colades de laves basàltiques, i amb una orografia, sòl i clima, que proporcionen una variada vegetació, d’excepcional valor paisatgístic.

Més informació: