El llibre

Aquest llibre pretén observar amb atenció a qui observa amb atenció.
El costum ens pot adormir la capacitat de percebre, i aleshores donem per descomptat allò que per algú altre no ho és. Davant un mateix paisatge, conviuen multitud de mirades, tantes com passejants, i totes miren, més o menys abstretes, però què veuen?

A través de la càmera fotogràfica, la mirada és copsada amb la infinitud dels detalls d’allò que veu. Una mirada pot transformar qualsevol racó que ens rodeja i evidenciar-ne la singularitat, i fer-nos-el mirar amb uns altres ulls, redescobrir la natura com si fos una imatge poètica, per exemple. Els que hem nascut a les Planes d’Hostoles, estem tan acostumats a aquesta boscúria travessada per camins i rierols que potser alguns no posem atenció en aquestes singularitats.

En aquestes pàgines es recull la mirada fresca de qui ho contempla per primera vegada i se sorprèn. I amb aquesta frescor, ens interpel·la a deixar-nos perdre i seduir per les formes, colors i olors del nostre entorn i reconèixer la seva importància.

Són moltes les mirades que es capbussen en el nostre territori; les mirades de cadascun dels seus habitants i visitants, cadascuna lligada a una sensibilitat que en destaca uns elements o uns altres. I és a través de les mirades singulars que aprenem a mirar per poder veure de nou.
Eduard Llorà i Cullet, Alcalde de les Planes d’Hostoles

El llibre

A la venda a Flors i Cafè “Les Voltes”, Llibreria Serra, a Les Planes d’Hostoles i a 25 llibreries del territori. També el pots comprar online aquí.
PREU: 19’95  €

Fotografies caminades pels voltants, humitejades pel bosc i l’aigua del riu, la riera i la pluja. Una manera de fer fotos que involucra el cos de la persona en el medi ambient.

El llibre és una forma específica de captar la nostra atenció lectora. I ho fa convidant-nos a un temps i a un espai de lectura allunyats del frenesí dinàmic de les xarxes socials.

L’etiqueta #lesplanesdhostoles ens permet accedir a milers de fotografies i la quantitat de referències es multiplica exponencialment a mesura que la població té accés a dispositius cada vegada més sofisticats i creix l’ansietat per compartir-ho tot a temps real.

Cadascun de nosaltres podria fer el seu llibre de fotografies de les Planes d’Hostoles, tots tindran coses en comú i alhora serien impressionantment diversos.

Aquest és el de Laura Moya.